Voka organiseert in het kader van zijn PLATO peterschapsprojecten opnieuw de PLATO Vlaanderen Happening. Dit jaar werken de PLATO-deelnemers rond het thema ‘Duurzaam Ondernemen’.

De Happening is te gast bij Jef Colruyt in Halle en ook vanuit de Kempen zal een delegatie aanwezig zijn.
 
De PLATO Vlaanderen Happening is een jaarlijks netwerkevent waarbij deelnemers aan het PLATO-peterschapsproject over heel Vlaanderen samenkomen om ervaringen uit te wisselen en te netwerken. ‘Een ‘formele happening’ en een ‘informele happening’ wisselen elkaar jaarlijks af’, zegt Innes Borghs, PLATO-coördinator bij Voka Kempen. ‘De informele happening van dit jaar staat in het teken van duurzaam ondernemen en we zijn op vrijdag 16 november met 300 KMO-bedrijfsleiders, waaronder een mooie Kempense delegatie, te gast bij Colruyt in Halle. Deze locatie is niet toevallig gekozen, aangezien Colruyt de Belgische pionier is op het gebied van Duurzaam Ondernemen.
 
Lerend Netwerk             
Duurzaam Ondernemen betekent bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieuen meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. ‘Het professionaliseren en rentabiliseren van de KMO-bedrijfsvoering is precies de doelstelling van PLATO’, legt Borghs uit. ‘PLATO is een enthousiast lerend netwerk waarbij KMO-bedrijfsleiders op een praktische en actieve manier kennis en ervaringen delen. Een PLATO-traject duurt maximaal twee jaar en leg je af met een 15-tal collega-ondernemers. De groepen werken rond thema’s die ondernemers echt bezighouden en dit onder begeleiding van ‘peters en meters’ (kaderleden uit grote ondernemingen). Reeds meer dan 7.000 KMO’s en 600 kaderleden hebben deelgenomen aan PLATO. In 2012 lopen meer dan zestig groepen van vijftien deelnemers over heel Vlaanderen.’